drenering av gamme grunnmur

Drenering av gammel grunnmur

Hva er egentlig drenering?

Drenering, for de som kanskje ikke er kjent med termen, er en teknikk som brukes for å lede bort overflødig vann fra grunnmuren og kjellerveggene til et sted hvor det kan renne fritt uten å forårsake skade. Tenk på det som en beskyttende barriere for ditt hjem, spesielt kjelleren.

Hvorfor er drenering så viktig?

Nå lurer du kanskje på, «Hvorfor bry seg med drenering?» Vel, la meg forklare. Drenering tjener to kritiske formål:

 1. Beskyttelse mot fukt: Uten riktig drenering kan vann sive inn i kjelleren, noe som kan føre til fuktinntrengning, saltutslag, mugg, råte og andre skader på bygningen. Og tro meg, som noen med 15 års erfaring i dreneringsbransjen, kan jeg fortelle deg at reparasjoner for slike skader kan være dyre!
 2. Stabilitet for ditt hjem: Drenering hjelper også med å hindre telehiv, setninger og sprekker i grunnmuren og fundamentet. Dette er spesielt viktig for eldre hus med gammel grunnmur som kanskje ikke har moderne tettesjikt eller isolasjon.

Fordelene med drenering

Men det er ikke bare skader du bør bekymre deg for. En god drenering kan faktisk øke boligens verdi! Ja, du hørte riktig. Ved å investere i drenering, kan du forbedre komforten i ditt hjem og beskytte helsen til de som bor der. Ingen liker en fuktig kjeller eller mugglukt i hjemmet, ikke sant?

Eldre hus og drenering

For de av dere som bor i eldre hus, er dette spesielt relevant. Gamle grunnmurer er ikke bygget med dagens standarder for vanntetting og isolasjon. Derfor kan de være spesielt utsatt for vannskader. Men frykt ikke! Med riktig drenering kan selv det eldste huset beskyttes mot fukt og vannskader.

Så, hvis du bor i Bærum og vurderer drenering for ditt hjem, husk at det er en investering som ikke bare beskytter hjemmet ditt, men også kan øke dets verdi. Og hvis du trenger råd eller hjelp, er jeg her for deg. Vi i Drenering Bærum, kan jeg gi deg den ekspertisen og veiledningen du trenger. La oss sørge for at ditt hjem er trygt, tørt og beskyttet mot elementene!

Tegn på at din gamle grunnmur trenger drenering

Kjenner du igjen disse symptomene?

Hvis du bor i et eldre hus, kan det være lurt å være oppmerksom på noen vanlige tegn som indikerer at dreneringen rundt huset ditt kanskje ikke er på topp. Her er noen av de mest åpenbare indikatorene:

 1. Fuktighet i kjelleren: Har du lagt merke til at kjellerveggene eller gulvet ditt ofte er fuktige eller våte? Dette kan være et klart tegn på at dreneringen ikke fungerer som den skal.
 2. Synlige skader på veggene: Saltutslag, pussavskalling eller malingsflassing på kjellerveggene er ikke bare et estetisk problem. De kan også være tegn på underliggende fuktproblemer.
 3. Dårlig lukt og inneklima: En mugglukt, kondens eller et generelt dårlig inneklima i kjelleren kan være et resultat av dårlig drenering.
 4. Strukturelle problemer: Sprekker eller skjevheter i grunnmuren eller fundamentet er alvorlige tegn som bør tas hånd om umiddelbart.

Hva bør du gjøre?

Hvis du oppdager noen av disse problemene, er det viktig å handle raskt. Å vente for lenge kan føre til større og dyrere skader i fremtiden. Men ikke bekymre deg, det er løsninger!

Søk profesjonell hjelp

Det første trinnet er å ta kontakt med en fagperson som kan vurdere tilstanden til dreneringen rundt ditt hjem. Som grunnlegger av Drenering Bærum, kan jeg forsikre deg om at en profesjonell vurdering kan spare deg for mye tid, penger og hodepine i det lange løp. En ekspert vil kunne gi deg råd om hva som bør gjøres videre, enten det er en enkel reparasjon eller en fullstendig drenering av grunnmuren.

Hva koste det med drenering av gammel grunnmur

Hva påvirker prisen?

Å drenere en gammel grunnmur er en investering i hjemmet ditt, men hva koster det egentlig? Prisen kan variere betydelig, og det er flere faktorer som spiller inn:

 1. Størrelsen på huset: Naturlig nok vil et større hus kreve mer arbeid, og dermed også koste mer å drenere.
 2. Valg av metode og materialer: Det finnes ulike metoder for drenering, og valg av materialer og utstyr kan også påvirke prisen.
 3. Grunnforhold: Hvis tomten din er spesielt utfordrende, for eksempel med mye fjell eller leire, kan dette øke kostnadene.
 4. Administrative kostnader: Noen ganger kan det være nødvendig med tillatelser, dispensasjoner eller nabovarsler, noe som kan føre til ekstra kostnader.

Hva kan du forvente å betale?

Selv om det er mange variabler, gir en tommelfingerregel en viss pekepinn: Forvent å betale mellom 1500 og 3000 kroner per løpemeter. Så, for et hus med en grunnmur på 40 meter, kan du forvente en pris på mellom 60 000 og 120 000 kroner. Men husk, dette er bare et estimat!

Få flere tilbud

Det er alltid en god idé å innhente tilbud fra flere firmaer. Dette gir deg en mulighet til å sammenligne både pris og kvalitet. Og som grunnlegger av dreneringbærum.no, vil jeg anbefale at du også ser på tidligere kundeanmeldelser og firmaets erfaring. På den måten kan du ta en informert beslutning og velge det beste alternativet for ditt hjem.

Finn de beste firmaene for drenering av gammel grunnmur

Hvordan finne de rette ekspertene?

Å drenere en gammel grunnmur er en viktig oppgave, og det er essensielt å finne riktig firma for jobben. Hvis du bor i Oslo og omegn, er du heldig, for det er mange dyktige firmaer som kan hjelpe deg. Her er noen tips for å finne de beste:

 1. Internett er din venn: Start med å søke på nettet. Sider som Mittanbud, Anbudstorget og Byggstart er gode steder å begynne. Her kan du lese anmeldelser fra tidligere kunder og få en følelse av firmaets kvalitet og pålitelighet.
 2. Anbefalinger fra kjente: Spør venner, familie og kolleger. Personlige anbefalinger er ofte de mest pålitelige, da de kommer fra folk du stoler på.
 3. Fagfolk vet best: Kontakt lokale byggvarehus, rørleggere og entreprenører. De har ofte et nettverk av pålitelige firmaer de samarbeider med.

Viktige ting å huske på

Når du har funnet et firma du vurderer, er det noen ting du bør sjekke:

 • Har de nødvendige godkjenninger og forsikringer?
 • Tilbyr de garantier for arbeidet de utfører?
 • Be om en skriftlig kontrakt som klart beskriver jobbens omfang og kostnad.

Hva med Drenering Bærum?

Og selvfølgelig, som eier av Drenering Bærum, vil jeg sterkt anbefale våre tjenester. Med vår erfaring og ekspertise kan vi tilby en førsteklasses service. Hvis du vurderer drenering av gammel grunnmur, hvorfor ikke ringe oss eller sende inn en forespørsel for en gratis befaring? Vi er her for å hjelpe og gi deg den beste løsningen for ditt hjem.